Ole Vig-prisen til Sigrun Loe SparboeI begrunnelsen står det blant annet «Hun får prisen for sitt store musikalske engasjement for gammel og ung i Harstad.»
”Ble ganske så overrasket da jeg fikk Tlf fra Stjørdal om tildelingen.
Jeg koser meg så med musikken. Og det gjelder både når jeg skriver egen musikk, i musikalske møter med de eldste igjennom en Evert Taube-låt og når jeg lytter til lyden av en regnstav sammen med en 2 måneder gammel baby”, sier Sigrun.

Det er Noregs undsomslag, Utdanningsforbundet og Stjørdal kommune som står bak prisen.

Les mer på:

https://www.bladet.no/kultur/2018/09/27/Ole-Vig-prisen-til-Sigrun-Loe-Sparboe-17592335.ece

Ny singel 2.6.17

"Dagan i fingertuppan" (Sigrun Loe Sparboe)

http://bit.ly/daganifingertuppan

 

Foto: Kjell Ruben Strøm

Foto: Kjell Ruben Strøm

 

Det er lett å komme bakpå nå til dags. Livet har lett for å ikke bli helt slik du hadde sett for deg og planlagt. Noen dager er vanskelige. Dagene kan hope seg opp og gjøre deg matt. Så kommer en dag. Du kommer deg opp og du kommer deg ut, og kjenner sola i ansiktet og du må myse. Og akkurat nå er livet bra. Hjertet banker, tross alt. Du har livet og du har troa. Og i dag er du sterk, ja, nesten uovervinnelig.

Og kanskje blir det grått igjen, sannsynligvis blir det det, men du har dagen i dag og livet i hjertet og lykken kommer glimtvis.

Denne låten handler om det!

Produsent: Mattias Krohn Nielsen
Mix: Ole Henrik Antonsen
Master: Morgan Nicolaysen/Propeller
Medvirkende: Sigrun Loe Sparboe – vokal, Mattias Krohn Nielsen – gitarer, bass og kor, Sverre Tollefsen-piano og kor,  Heming Valebjørg - trommer.

 

Ny video DE SOM FROSTEN TOK

Nå er den her! Den nye musikkvideoen av Pål og Trude Laukli.

Jeg har skrevet en sang om fire skjebner som strever og som har blitt kald.

Dette er mennesker som kjenner på skyld og skam. Det jeg vil med teksten er å flytte disse følelsene vekk fra de som er rammet og rette dem mot oss som ikke har fått til å ta i mot.

Dette er mitt første samarbeid med den prisvinnende fotografen Pål Laukli. Vi ønsket å lage en film som tok tema og budskapet på alvor. Det måtte bli en mørk film.

Dette har blitt en annerledes musikkvideo i et kortfilmformat.

 

Vi håpe å berøre og trigge noe i den som ser filmen. Dette er et viktig tema. Filmen hadde premiere 27.oktober 2016 under åpninga av Arctic Moving Image and film festival i Harstad Kino.

 

Nopas musikk -og kulturpris 2015!

Sigrun Loe Sparboe fikk tirsdag NOPAs pris for åpen klasse for verket «Andres Klær». Det skriver NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) i en pressemelding.

I juryens begrunnelse står det følgende: 

- Artisten har lenge utmerket seg i visesjangeren, og viser med dette stykket en særegen evne til å forene tekst og tone på en stilsikker måte som treffer på uventet vis. Kunstneren makter på under to minutter å formidle flere lag av både tilhørighet og ensomhet på én og samme tid. Juryen falt for den poetiske sammensmeltningen av tekst og musikk.

Juryen besto av Kristin Skaare, Mathias Eick og Martin Ahzami Raknerud.