Sigrun Loe Sparboe (f.1983) er låtskriver og sanger fra Harstad og slapp sitt andre  soloalbum 4.sept 2015 til utelukkende gode anmeldelser. Musikkmagasinet Musikknyhter omtaler Sparboe som et av de største låtskrivertalentene i landet!

Sparboe ble tildelt den høythengende Nopas musikk- og tekstpris 2015 og hennes låter er å høre på riksdekkende radio.

Artisten med den unike tilstedeværelsen på scenen, har de siste årene spilt flere hundre konserter rundt om i hele Norge.

Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. " (Anders Ekelund, Musikknyheter)

Sigrun har 3 utgivelser seg bak seg med Sigrun & The Kitchen Band, men det var da hun slapp sin solodebut ”Uten at du vet det” i sept.2013 at hun for alvor markerte seg som artist. Solodebuten høstet glimrende kritikker hvor musikknyheter gir hele 9/10 kuler, NRK P1 ”En feiende flott 5ér” (Under lupen), mens det internasjonale musikkmagasinet Famous Last Words omtaler Sparboe som ”Norways newest folk sensation” og rangerer albumet til det 3.beste av året.

I kjølvannet av ”Uten at du vet det” har hun spilt for fulle hus rundt om kring i hele landet.-hundrevis av konsert, opptrådt live i riksdekkende TV og radio. Visesmeden fra Harstad ble innlemmet i det gode selskap da Jan Eggum huket henne inn for å spille på Gitarkameratenes nyoppstartet visefestival i 2014 hvor hun delte scene med artister som Stein Torleif Bjella, Siri Nilsen, Daniel Kvammen og Erlend Ropstad for å nevne noen. I sommer varmer hun opp for selveste Lillebjørn Nilsen på Rockefeller!

Sigrun er niese av en av Norges mestselgende artister på 60 og 70tallet, Kirsti Sparboe.

Anders Ekelund i Musikknyheter gir debutplata 9/10 kuler og skriver: "Vidunderlig visemelankoli! På denne plata fremstår Sparboe som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likvel jordnær måte. Det hviler noe tungt og eksistensielt og deilig over låtene på "Uten at du vet det" . Musikk er så vakkert når det gjøres på den rette måten. Denne plata er soundtracket til høsten."

 

 

 

 

 

Foto: Kjell Ruben Strøm (2013)

Foto: Kjell Ruben Strøm (2013)