Sigrun Loe Sparboe (f.1983) er låtskriver og sanger fra Harstad og slapp sitt tredje soloalbum sept 2018. Musikkmagasinet Musikknyhter omtaler Sparboe som et av de største låtskrivertalentene i landet!

Sparboe ble tildelt den høythengende Nopas musikk- og tekstpris 2015 og hennes låter er å høre på riksdekkende radio. I 2018 mottok hun Ole Vig-prisen for sitt musikalske engasjement for både barn og eldre.

Artisten med den unike tilstedeværelsen på scenen, har de siste årene spilt flere hundre konserter rundt om i hele Norge.

Sparboe fremstår som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likevel jordnær måte. " (Anders Ekelund, Musikknyheter)

Sigrun har 3 utgivelser seg bak seg med Sigrun & The Kitchen Band, men det var da hun slapp sin solodebut ”Uten at du vet det” i sept.2013 at hun for alvor markerte seg som artist. Solodebuten høstet glimrende kritikker hvor musikknyheter gir hele 9/10 kuler, NRK P1 ”En feiende flott 5ér” (Under lupen), mens det internasjonale musikkmagasinet Famous Last Words omtaler Sparboe som ”Norways newest folk sensation” og rangerer albumet til det 3.beste av året.

I kjølvannet av ”Uten at du vet det” har hun spilt for fulle hus rundt om kring i hele landet.-hundrevis av konsert, opptrådt live i riksdekkende TV og radio. Visesmeden fra Harstad ble innlemmet i det gode selskap da Jan Eggum huket henne inn for å spille på Gitarkameratenes nyoppstartet visefestival i 2014 hvor hun delte scene med artister som Stein Torleif Bjella, Siri Nilsen, Daniel Kvammen og Erlend Ropstad for å nevne noen. I sommer varmer hun opp for selveste Lillebjørn Nilsen på Rockefeller!

Sigrun er niese av en av Norges mestselgende artister på 60 og 70tallet, Kirsti Sparboe.

Anders Ekelund i Musikknyheter gir debutplata 9/10 kuler og skriver: "Vidunderlig visemelankoli! På denne plata fremstår Sparboe som en fremragende låtskriver med en voldsom musikalsk tilstedeværelse og nerve, og en fantastisk flott evne til å skildre hverdagslivet på en poetisk, men likvel jordnær måte. Det hviler noe tungt og eksistensielt og deilig over låtene på "Uten at du vet det" . Musikk er så vakkert når det gjøres på den rette måten. Denne plata er soundtracket til høsten."

 

 

 

 

 

Foto: Kjell Ruben Strøm (2013)

Foto: Kjell Ruben Strøm (2013)